Waterkefir

Wat een ontdekking om door een “bio winkel” te lopen en daar in de koeling een zakje waterkefir te zien staan. Gratis mee te nemen. Nooit geweten dat er ook waterkefir bestond. Ik had eerlijk gezegd altijd een beetje mijn bedenkingen met de melkkefir. Ik ben geen zuivel typje, dus dat had ik, ondanks de goed eigenschappen geparkeerd. Tot dit moment dus. Mijn dag kon niet meer stuk.

IMG_8527Meteen internet op om te kijken hoe ik mijn nieuwe huisdiertjes kon verwennen. Vijgen, water, citroen en suiker. Daar gebruik ik nu zelf kokosbloesem suiker voor. Ze vinden het heerlijk. De pot stond te pronken voor het raam en ze kregen enorm veel aandacht ­čÖé Twee dagen later was het tijd om de vijgen eruit te halen, de drank af te gieten en de kefir onder clean Kangen water af te spoelen. Mijn dieren krijgen alleen het beste van het beste! Nog even een dag laten staan, door een kaasdoek laten gaan en klaar is de drank.

Dat is wel even wennen, die zurige, licht prikkende drank. Na het eerste glas was ik echt meteen verkocht. Heerlijk! Ondertussen heb ik al dranken gemaakt met verse aardbeien, gedroogde appeltjes met munt, dadels, abrikozen…de mogelijkheden gaan mee met alle seizoenen.

Kefir is een probioticum en de aanwezige bacteri├źn zullen hun goede werk gaan voortzetten in je darmkanaal. Ondersteunend voor je immuunsysteem, verbetering in de vertering van voedsel, daardoor wordt voedsel beter opgenomen en je darmen worden schoon en gezond! Kefir zit ook boordevol mineralen, vitamines en essenti├źle aminozuren.
Je begint met 1 glas kefir te drinken en dat bouw je rustig op tot een glas of twee a drie op een dag. Dit doe je voor een periode van 10-14 dagen, waarna je een korte rustpauze van 3-5 inlast.

Leuke boeken en websites om je er verder in te verdiepen zijn:

  • Waterkefir/Melkkefir van Peter Bauwens
  • Verrot lekker van Christian Weij
  • www.waterkefir.net

Heel leuk om te delen, ik ben begonnen met 100 gram en heb nu ruim 300 gram. Daar kan ik weer mensen blij mee maken. Wie wil?