Tapped, PET-drinkwater

Gisteren heb ik de film Tapped gekeken. www.tappedthemovie.com. “Tapped examines the role of the bottled water industry and its’ effects on our health, climate change, pollution and our reliance on oil…”

De chemische vervuiling van het drinkwater dat ontstaat door de PET-flesjes was mij bekend en dat je niet weet wat voor duur water je drinkt was mij ook bekend. Vandaar dat ik nu een water ionisatie apparaat heb gekocht waar ik mijn glazen flesjes mee vul. Water van de bron wordt dit water ook wel genoemd, zonder BPA’s! Voor de kids makkelijk om zo’n flesje mee te nemen naar school of de golfbaan.

Mijn grootste schok was wel, dat er in iedere oceaan een soort verzamel gebied is waar al het plastic bij elkaar komt. Er is daar 46 keer meer plastic dan plankton! Ze noemen dat gebied de plastic soep. De vissen die daar rond zwemmen zitten vol met plastic! Het moet echt afgelopen zijn met al dat zwerfvuil en die overdaad aan plastic!

De praktische glazen flesjes (0,6l) met draaidop die ik heb gevonden, neem je zo mee en was je zo af. Bij ons geen water in plastic meer! Voelt enorm goed. Doe mee en koop zo’n glazen flesje. Wil je meer info stuur me dan een mailtje of een FB bericht.