Koffie Klysma

Santura


De onderstaande tekst is geschreven door Liesbet Muijlwijk. Ze heeft een colon hydrotherapie centrum in Driebergen. Bij Liesbet heb ik mijn eerste “hoge darmspoeling” gedaan. Dat was wel even uit mijn comfortzone…Toen ik het effect ervan voelde op mijn gezondheid was ik helemaal om! Ze zegt het zo mooi, als je je tanden niet poetst zit daar aanslag op, hetzelfde gebeurt er met je dikke darm. Door onze voeding komt daar ook een aanslag op. Dat heb ik gezien! Tijdens de darmspoeling kon ik zien wat er uit mijn darmen kwam…en stinken, ajjj.

Om mijn lever te helpen ontgiften,

Neem ik nu zeer regelmatig een koffie klysma. Het is even een handigheidje. Liesbet kan je als geen ander op weg helpen om deze handigheid onder de knie te krijgen. www.santura.nl

Ontdekking van de enorme werking van koffieklysma’s

Tijdens de eerste wereldoorlog kwamen verpleegkundigen er bij toeval achter. Zij moesten patiënten voorbereiden op een operatie met klysma’s. Omdat ze op dat moment geen water hadden, gebruikten ze de koffie, die in grote hoeveelheden klaar stond om de artsen (die soms uren achtereen moesten opereren) wakker te houden. Zij ontdekten dat de patiënten direct veel minder pijn hadden en zich veel beter gingen voelen.

Voordelen van koffieklysma:

Normaal gaat je bloed 2,5 keer door je lever in een periode van 15 minuten. Tijdens het doen van de koffieklysma is dit 5 keer. De cafeïne stimuleert de lever en de galgangen om zich te openen om afvalstoffen te dumpen in het eliminatiesysteem. Waarom zou ik dan geen koffie drinken? Ten eerste omdat je geroosterde koffie drinkt, waarin de Palmitaten vernietigd zijn en ten tweede omdat de koffie die je drinkt een enorm negatief effect heeft op je bijnieren. Door de cafeïne wordt gal geproduceerd. Palmitaten verhogen de Glutathion. Glutathion is een heel krachtig anti-oxidant (5.000 x krachtiger dan vitamine C of E). Daarnaast is Glutathion een krachtige ontgifter. Het neemt toxinen goed op . Toename van Glutathion met 300 – 1000 procent door koffie enema.

De voordelen van Glutathion.

Glutathion wordt beschouwd als de meest krachtige, meest veelzijdige en belangrijkste zelf genererende antioxidant van het lichaam. Eén van de meest belangrijke eigenschappen is dat Glutathion voorkomt in bijna alle levende cellen. De lever, milt, nieren, pancreas, en de lens en cornea, hebben de hoogste concentraties in het lichaam. Het is een krachtige antioxidant en neutraliseert dus vrije radicalen en voorkomt de vorming ervan. Het heeft een belangrijke rol in het immuunsysteem via de witte bloedcellen en is een van de meest krachtige antivirale middelen die bekend is. Het is één van de sterkste antikankermiddelen door het lichaam zelf aangemaakt.

Glutathion:

 • Is in staat om geoxideerde vitamine C en vitamine E terug te reduceren tot hun niet-geoxideerde toestand. Het wordt door de lever gebruikt om te ontgiften van vele giftige stoffen zoals formaldehyde, acetaminofen, benzopyreen en vele andere verbindingen en speelt een belangrijke rol in Fase I en Fase II detoxificatiereacties.
 • Het is een antioxidant nodig ter bescherming van eiwitten, is betrokken bij de synthese van nucleïnezuren en speelt een rol in herstel van DNA.
 • Het handhaaft de cellulaire redoxpotentiaal (cellen communiceren met elkaar en voeren vitale lichaamsfuncties uit). Glutathion niveaus verminderen met de leeftijd.
 • Het is betrokken bij cel differentiatie en vertraagt het verouderingsproces.
 • Het beschermt de kwaliteit van rode bloedcellen. Glutathion is betrokken bij het handhaven van normale hersenfuncties.

Benodigdheden voor de koffieklysma:

 1. Groene organische koffie
 2. Een keramische of glazen pan met deksel
 3. Glazen kan Zuiver water (liefst Kangen water met PH 9,5)
 4. Klysmaset Thermometer
 5. Oxy Powder
 6. Actieve zwarte kool (om afvalstoffen te binden)
 7. Onderlegger
 8. Vingercondoom
 9. Kokosolie (schimmeldodend)
 10. Olijfolie of gel op waterbasis

Voorbereiding:

 • Start het liefst 2 dagen van te voren met het gebruik van Oxy Powder, zodat de darm al wat schoner en leger is.
 • Neem 3 à 4 capsules actieve kool voorafgaande aan de koffieklysma.
 • Koffiebereiding: 3 afgestreken eetlepels organische koffie in een kwart liter water (liefst Kangen water met PH 9,5). Als je geen Kangen water hebt, dan zo zuiver mogelijk water gebruiken. Osmose water is goed of eventueel gedistilleerd water.
 • Gebruik het liefst een keramische of glazen pan. Géén aluminium gebruiken.
 • 2-3 minuten onafgedekt koken en daarna 15 minuten afgedekt laten sudderen.
 • Afgieten in een glazen kan eventueel door witte lakenstof of kaasdoek (niet door een koffiefilter, want dan worden de Palmitaten vernietigd). Het makkelijkst is gewoon afgieten en de drab in het pannetje achterlaten.
 • Giet nog iets water over de koffiedrab en giet dit weer af, vul aan tot minimaal een kwart liter en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
 • Gebruik de oplossing op lichaamstemperatuur voor de klysma (liefst tussen 35 en 39 graden Celsius). Controleer met de thermometer dat de vloeistof niet warmer is dan 39 graden Celsius. Als je meerdere klysma’s op 1 dag wilt doen, kun je de koffie voor alle klysma’s in één keer bereiden.

De allerbeste koffie in Europa:

De beste koffie is de Robusta Health koffie en verkrijgbaar bij Maximize Your Life en natuurlijk bij Santura

Toepassen klysma:

Wacht tot je maag leeg genoeg is (liefst niet meer eten 2 uur vooraf aan de klysma). Ga nog een keer naar het toilet, zodat je blaas leeg is en eventuele ontlasting is verwijderd. Lees eerst de aparte gebruiksaanwijzing voor het toepassen van de klysma. Doe de kwart liter in een klysmazak. Bescherm het matras met een onderlegger en ga comfortabel op bed liggen, liefst op de linker zijde en de knieën opgetrokken. De klysmazak moet niet hoger dan ongeveer 45 tot 50 centimeter boven het lichaam hangen of gehouden worden, zodat de koffie langzaam naar binnen stroomt. Zo mogelijk houdt men de koffie voor 12 tot 15 minuten, maar niet langer, binnen. In geval van kramp of andere noodgevallen laat men het gewoon gaan. In het algemeen lukt het heel goed gedurende 12 minuten. Indien je in het bezit bent van een Bemer dan leg je de B-pad schuin op je buik van links onder naar rechts boven en gebruik intensiefprogramma P2. Ongeveer op de helft van de tijd schuif je de B-pad van links onder naar links boven. Het rechter gedeelte laat je nog steeds op het gebied van de lever liggen. Op deze manier wordt de koffie nog beter opgenomen via de bloedvaten in de endeldarm en getransporteerd naar de lever. Door op de helft van de tijd de Pad te verschuiven naar boven, worden ook de alvleesklier en de milt gestimuleerd.

Nazorg:

Neem 3 à 4 capsules actieve kool na de koffieklysma met een groot glas water. ______________________________________________________________________________________________