Het effect van een wortelkanaal behandeling

Schermopname (13)In 2013 ben ik begonnen met Raymedy. Eerst veel op mezelf oefenen en tot mijn verbazing had ik bijzonder weinig energie en dat bleef zo. Dat geeft aan dat er chronisch iets mis is. Van alles verandert in mijn levensstijl en heel langzaam werd het iets beter, maar de chronische ontsteking/belasting had ik nog niet gevonden.
Schermopname (15)Tot ik de tip kreeg om naar een “biologische” tandarts te gaan. Laatste amalgaam eruit en detoxen van amalgaam. Nu zijn de tanden die een wortelkanaal behandeling hebben gehad aan de beurt. Door papieren naadjes in het tandvlees te steken wordt de mate van “foute” proteïnes gemeten. Dat was weer een bingo, op de schaal van 0-5, kwam het getal 5 eruit. Betekent zoveel als: ontsteking en wel in twee tanden. Vandaar dat mijn immuuunsysteem en lever al die tijd zo hard hebben moeten werken en me uitputte. De tanden gaan eruit! Mocht je besluiten om tanden of kiezen met een wortelkanaal behandeling eruit te laten halen, oriënteer dan eerst bij wie en hoe je dat laat doen!
Ik ben zo benieuwd hoe ik me ga voelen als dit klusje is geklaard 🙂

 

Chronische ontsteking wortelkanaal behandeling

Na een wortel kanaalbehandeling begint er een kettingreactie in het lichaam:

 1. Het voltage van de tand/kies gaat omlaag. Het is dood weefsel
 2. Hierdoor gaat de pH waarde omlaag, verzuring van het gebied.
 3. Vervolgens vermindert de oxidatie
 4. Hierdoor is er een goede voedingsbodem ontstaan voor bacteriën. Die gaan daar woekeren en deze produceren enzymen die het weefsel zacht maken zodat ze zichzelf kunnen voeden.
 5. Dit is een infectie
 6. Deze infectie heeft effect op ons cardiovasculaire systeem
 7. Gaat verder door naar de lever, de lever produceert C-reactieve proteïnes (CPR). Dit is een “general inflamator indicator”
 8. Nu is het een chronische ontsteking geworden, nucleaire factor kappa B (NF-kB) wordt geactiveerd, meer witte bloedlichaampjes enz. om ons te beschermen tegen ontstekingen.
 9. Nu worden alle systemen aangezet om de ontsteking te lijf te gaan:
  1. Zo ook het sympathische zenuwstelsel, gaat harder werken
  2. Het parasympatische zenuwstelsel wordt geremd
  3. Heeft effect op alle organen
 10. Omdat de bron van de ontsteking blijft bestaan, dat is die tand of kies met de wortelkanaal behandeling, kan de ontsteking niet worden opgelost en wordt de NF-kB niet meer afgeremd.
 11. Dit resulteert in uitputting en meer:
  1. hoge bloeddruk
  2. te hoog stress level
  3. kanker
  4. ziekte van Crohn
  5. MS
  6. Astma
  7. Artritis
  8. Auto-immuun ziektes

Het allerbelangrijkste is de ontstekingsbron weghalen. De tandarts zal het ligament, de ontsteking, het eventuele vulmateriaal vakkundig moeten verwijderen. Nabehandeling met Raymedy wordt als ondersteuning ingezet om het lichaam te helpen herstellen.