Groentetuin

Alles wat ik gebruik in mijn trainingen heb ik zelf geprobeerd en uitgetest. Als je het hebt over verse (organische) groente, dan moet je dat zelf kweken. Vorig jaar ben ik daarom begonnen met een kruidentuintje. Zo leuk, ik wilde meer…groente, bessen, aardbeien. Zo gezegd, zo gedaan. Paksoi, broccoli, boerenkool, bietjes, courgette, sla, andijvie, groeien nu onafgebroken gewoon op een paar vierkante meter. Van kleine plantjes tot zelf de zaden laten ontkiemen en daarna in de aarde zetten.

IMG_6945Ik weet nog dat ik met een gojibessen struik naar de auto liep, die zag er wat armetierig uit, reuze benieuwd. De struik is ondertussen flink gegroeid, nog geen bes gezien, maar dat kan de pret niet drukken.
Frambozen zijn er iedere dag wel een paar. ‘s Morgens is het eerste wat ik doe de struik inspecteren en de rijpe frambozen plukken. Als ik dat niet doe plukt Charlie, onze Benner Sennen hond, de bessen en smikkelt ze smakelijk op.

Uiteindelijk merk ik nu dat het ook hier om planning gaat, vier paksoi planten tegelijkertijd planten…inderdaad betekent een week paksoi eten. De andijvie is zo snel gegroeid en groot geworden dat we ook daar een week van hebben gegeten. Dat maakt het zo leuk, mooie lessen voor Miss Ongeduld…volgend seizoen niet alles in één keer planten.
Dan droom ik verder, als iedereen nu een paar vierkante meter groentetuin zou gaan aanleggen…dan heb je echte verse producten. Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat onze kiwi’s soms wel drie maanden in een loods in het Westland liggen. Dat kan ik dan niet echt meer vers noemen. De reden waarom je groente en fruit eet is onder andere vanwege de chlorofyl.

Chlorofyl verlengt de levensduur van organismes op cellulair en moleculair niveau en verhoogt de mentale en fysieke energieniveaus enorm. Chlorofyl beschermt je lichaam bovendien tegen cel-beschadiging, cel-mutatie en kanker. Groene groenten zijn daarom ideaal als je gezonder wilt leven, je uithoudingsvermogen wilt vergroten, lekkerder in je vel wilt zitten en/of wilt afvallen! Er is één maar, een goede dosis chlorofyl krijg je alleen binnen als je de bladgroente plukt en direct opeet…vandaar dus die groentetuin. Je proeft het verschil, je eet levende groente, heerlijk.

Maximize Your Life en begin ook met een groentetuintje, help je meteen mee met het terugdringen van de milieuvervuiling.

Volgende uitdaging zijn kippen…