De eerste info bijeenkomst van de stichting Fly Aware

Hoe gaaf is het om te zien dat de dromen die je had aan het uitkomen zijn. Ruim twee jaar geleden kreeg ik het heldere moment om me te gaan verdiepen in de olie die er in de turbine motoren van helicopters wordt gebruikt. De toevoegingen in deze olie zijn bijzonder giftig. Wat gebeurt er als de giftige toevoegingen in contact komen met mij? Door het inademen of door aanraking. Dat is dus op zijn zachts gezegd niet pluis. De organische fosfaten, dit klinkt op zich best wel goed, net als organisch groente en fruit, zijn de boosdoeners. Deze fosfaten werden gebruikt als zenuwgas tijdens oorlogen, het is nu verboden…wordt echter wel nog gebruikt in olie voor turbine motoren en ja dus ook in de turbine motoren van “de grote vliegtuigen”. De vliegtuigen waar jij mee op vakantie gaat.

Mijn droom was, toen ik over de grootste schrik heen was, om mensen hiervan bewust te gaan maken én natuurlijk een helpende hand te gaan bieden in de vorm van preventie of in de vorm van behandeling. Twee jaar met veel inspanning en kleine stapjes vooruit kan ik nu met trots zeggen dat we het informatie platform hebben gecreëerd! De stichting Fly Aware is een feit.

Doel van de stichting is: een kennis- en informatiecentrum te zijn zodat men fit, energiek en vitaal aan iedere vliegreis kan beginnen. Daarnaast is de Stichting een vraagbaak bij klachten die mogelijk veroorzaakt worden door het reizen per vliegtuig. Kortom, een informatiepunt voor professionals én reizigers die regelmatig vliegen. (de website is nog onder constructie; www.flyaware.info)

Dat was stap één en stap twee volgt meteen; de eerste informatie bijeenkomst van de stichting Fly Aware, 13 maart. Geïnteresseerd? Lees hier meer over de bijeenkomst en meld je aan. Er is ruimte voor maximaal 40 personen.