Alkalisch water werkt het echt of is het suggestie???

Anne, mijn dochter, krijgt na een seizoen met veel focus, trainen en toernooien spelen te horen dat ze is uitgenodigd om het prestigieuze Junior Solheim Cup toernooi mee te spelen in Denver Colorado. Aangezien Anne ook een verfent drinker van het Kangen water is, stond het meenemen van het Kangen apparaat hoog op het lijstje.

Wat is Kangen water?

Even voor degene die niet weten wat Kangen water is; dit is basisch (alkalisch) water met een PH 9,5. Het apparaat ioniseert het water, H+ en OH-. Het OH- deel is het basische deel. Door het drinken van dit water krijg je veel meer zuurstof binnen. Verder zijn er nog een aantal kwaliteiten, zoals anti-oxiderend en micro geclusterd. Het gaat voor nu iets te ver om dit uit te leggen. Mocht je meer willen weten kom dan naar een lezing of een demonstratie, deze info staat op mijn FB pagina.

230 Watt…

Maar goed, Kangen apparaat mee naar Amerika. De eerste hobbel die genomen moest worden is een omvormer vinden om een 220V apparaat in het stopcontact in Denver te kunnen steken. Ik naar radio Piet in Arnhem.

luggage full and ready to travel

Die jongens weten altijd alles als het om electra gaat. De eerste vraag die gesteld werd ‘hoeveel Watt?’ Uhmm 230 Watt bleek na wat zoeken op internet. Het droge antwoord was dat het dan een blok van 3,5 kg zou zijn om dit voor elkaar te krijgen, slik! Dan heb ik onderhand één koffer vol met apparaat, omvormer en pre-filters voor chloor en fluoride. Dat gaat ‘m niet worden…

Na wat overleg met Peter Shaw en Tomo Takabayashi van Enagic begonnen de ideeën te komen hoe we dit zouden kunnen oplossen. Er werd wat heen en weer gemaild en uiteindelijk hebben ze geregeld dat we een ‘loaner machine’ toegestuurd zouden krijgen vanuit Los Angeles. Helemaal super! Als het toernooi van Anne begint is het apparaat hier en kan ze haar alkalische water drinken. Top!

Het leven zonder Kangen water:

We zijn nu bijna een week in de States, waarbij we gewoon kraanwater of flesjes water drinken. Ik vond het een mooi moment om voor mezelf eens goed te voelen en te ervaren wat het verschil is. Ik heb een jaar lang onafgebroken het Kangen water gedronken. Als ik zeg onafgebroken, dan bedoel ik ook onafgebroken. Zelfs als ik een dienst op de traumaheli heb, neem ik een fles water mee.

glas water

Mijn collega’s lachen daar altijd hartelijk om. Maar nu dus een week zonder Kangen water.
Het gekke is dat ik constant dorst heb en het drinken van een glas kraan water lost dat niet op. Het smaakt naar chloor, het is niet mijn favoriete drankje. In de supermarkt op zoek gegaan naar flessen water. Dat is trouwens al zo bijzonder, 100 verschillende merken, die je allemaal de hemel beloven. Na 1 minuut was ik er klaar mee en heb gewoon een six-pack uit de schap getrokken. Wat me ook hier opviel was de smaak van het water, beetje muf. Ik heb die flesjes leeg gedronken en nog steeds dorst. Ik merk dat ik steeds meer andere drankjes ga drinken, lemonade, ice-tea en andere sapjes. Om het water te vermijden…Thuis drink ik met gemak anderhalf tot twee liter water en hier een liter?

Een ander opmerkelijk fenomeen is dat ik na het sporten spierpijn heb. Als ik Kangen water drink, sport ik, stretch ik en geen spoortje spierpijn. Na een rondje van ongeveer 20 minuten hardlopen had ik een paar uur later al spierpijn in mijn benen. Puur verzuring.

Wat me nog meer opvalt is dat ik minder energie heb, anders slaap en me gewoon minder sprankelend voel.

Change your water, change your life!

emotoHet apparaat is aangekomen met BPA vrije Bidons, thank you!!! De teleurstelling was enorm toen bleek dat ik het apparaat niet aangesloten kreeg, de koppelstukken waren niet meegestuurd…en nog twee weken vakantie.

Nooit voor een gat gevangen, heb ik de Emoto affirmatie toegepast. Je schrijft op een briefje “Love & Gratitude” daar zet je een glas water op en binnen no-time smaakt het water anders. De chloor smaak was verdwenen en het water dronk veel makkelijker.

Dit zette me wel aan het nadenken en besloot om thuis een uitgebreide watertest te gaan doen. Met het Ihealth apparaat wat ik heb aangeschaft kan ik testen of een stof, medicament, voeding en dergelijke goed voor je is. Helaas kan ik geen Amerika water mee naar huis nemen. Laat ik maar eens beginnen met het Hollandse kraan water, het Alkalische water, flessen water. Het antwoord op de vraag moet ik je nog even onthouden, wordt vervolgd…